SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja spletne trgovine www.kost.si


Podatki o upravljalcu kost.si

Ethor d.o.o.

Hraše 29, Hraše, 1216 Smlednik

040 55 627

https://www.kost.si

info (afna) kost.si

Matična številka

3881741000

Davčna številka

45729204

Davčni zavezanec

Ne

Transakcijski računi

IBAN SI56 3500 1000 0172 281

(odprt 6. 01. 2011, BKS BANK AG, ETHOR, informacijske tehnologije in storitve, d.o.o.)

S spletno trgovino kost.si upravlja podjetje Ethor d.o.o., ki je tudi lastnik blagovne znamke ETHOR D.O.O.. Ob registraciji v spletno trgovino kost.si dobi uporabnik svoje uporabniško ime in geslo. Registracija kupca je potrebna, da lahko kupec izvede nakup. Ti splošni pogoji opredeljujejo delovanje spletne trgovine kost.si, pravice kupca in poslovno razmerje med trgovino hisaradil.si in kupcem. Možen je tudi nakup brez registracije.

Upravljalec trgovine, Ethor d.o.o. se zavezuje, da bo na spletni strani in vseh spremljajočih dokumentih vedno zagotovil svoje registracijske podatke, telefonske številke in elektronske naslove.

Zagotovitev dostopa do informacij

Ethor d.o.o. se zavezuje da bo vedno poskrbel za razpoložljivost podatkov:

• značilnosti izdelkov

• podrobnejše opise izdelkov, v kolikor je to zaradi zahtevnosti izdelka potrebno

• razpoložljivost izdelkov v razumnem roku

• pogoje dostave izdelkov (način dostave, naslov dostave in rok dostave)

• cene izdelkov bodo vedno jasno navedene in bodo vsebovale davek na dodano vrednost

• možnosti oziroma načini plačila

• postopek in pogoji za vračilo blaga

• rokih za odstop od pogodbe

• stroških vračila blaga

• postopek pritožbe in reklamacije.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Na spletni strani uporabljamo naslednje piškotke:

Bistvene: Bistveni piškotki so tisti, ki so ključnega pomena za delovanje spletne strani. Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto, zato da lahko izboljšamo svoje spletne storitve. Zato uporabljamo orodja za analizo prometa na spletnih straneh.

Funkcionalne: Funkcionalni piškotki nam omogočajo, da razumemo želje obiskovalcev in jim omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo. Ti piškotki prav tako omogočajo, da se vam spletna stran prikaže, kot ste si jo sami nastavili.

Piškotkov zunanjih ponudnikov ne nastavlja Ethor d.o.o., temveč izbrani partnerji, s katerimi sodelujemo. Ne zbirajo in ne pošiljajo vaših osebnih podatkov. Nekateri izmed njih omogočajo koristne storitve, kot so na primer spletni vprašalniki. Drugi so morda nastavljeni preko oglaševalskih omrežij, s katerimi sodelujemo, zato da lahko namestijo naš spletni oglas na najprimernejšem mestu. Lahko se zgodi, da boste naše oglase videli na drugih spletnih mestih. Temu pravimo ponovno trženje ali remarketing.

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

Kako upravljati s piškotki?

V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.

• Internet Explorer

• Firefox

• Chrome

• Safari

Ponudba izdelkov

Ethor d.o.o. stremi k čim širši ponudbi izdelkov v spletni trgovini kost.si. Zaradi omejitev pri pakiranju in transportu blaga pa vsi izdelki niso primerni za spletno prodajo, saj obstaja med transportom velika nevarnost poškodbe izdelkov. Zato Ethor d.o.o. samostojno odloča o tem, kateri izdelki so uvrščeni v spletno trgovino kost.si in kateri ne. Prav tako si pridžuje pravico, da izdelke po lastni presoji umakne in spletne trgovine kost.si.

Nakup v klasični prodajalni

ETHOR D.O.O. je prisotna v večini večjih slovenskih mest in morda se boste za nakup raje odločili v klasični trgovini. Če niste povsem prepričani o nakupu izdelka, si ga lahko ogledate v vam najbližji prodajalni, in ga kupite tam, ali preko spletne trgovine. Seznam prodajaln ETHOR D.O.O. najdete tukaj.

Načini plačila

Ethor d.o.o. v spletni trgovini kost.si omogoča plačilo blaga na naslednje načine:

• plačilo z nakazilom na bančni račun podjetja

• delno plačilo računa je možno tudi z vrednostnim darilnim bonom, ki ga izda Ethor d.o.o.. Vrednostni darilni bon je izdan lahko tudi v elektronski obliki, stranka prejme po mailu darilni bon. Vsak bon ima svojo unikatno kodo. Kupec lahko bon uporabi tako, da na blagajni spletne trgovine vpiše kodo bona in znesek nakupa se zniža za vrednost bona. Stranka lahko pri enem nakupu uporabi samo en vrednostni darilni bon.

Veljavnost cen

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Sicer si Ethor d.o.o. pridržje pravico, da lahko cene kadarkoli, brez predhodne najave, spremeni. V primeru, da se cena spremeni med obdelavo naročila, Ethor d.o.o. kupcu omogoča, da odstopi od naročila.

Pogodba

Pogodba o nakupu se sklene v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Takrat kupec tudi prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. Od tega trenutka naprej so pogodbene cene za kupca zagotovljene.

Koraki obdelave naročila

Kupcu so na spletni strani kost.si vedno dostopni podatki o trenutnem stanju obdelave njegovega naročila.

Prejeto naročilo

V trenutku, ko kupec potrdi naročilo, dobi njegovo naročilo status PREJETO NAROČILO. Kupec po elektronski pošti sprejme obvestilo o prejemu naročila. 1 uro po prejemu elektronske potrditve prejema naročila ima kupec čas, da naročilo prekliče.

Potrjeno naročilo

Če kupec naročila ne prekliče v roku 1 ure po oddaji naročila, se naročilo premakne v nadaljnjo obdelavo. V nadaljnji obdelavi Ethor d.o.o. preveri dobavljivost naročenih artiklov ter naročilo potrdi ali zavrne. Ob potrditvi naročila Ethor d.o.o. kupca po elektronski pošti obvesti o predvidenem datumu dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov je na tej točki sklenjena nepreklicno.

Odpremljeno naročilo

Ko Ethor d.o.o. naročilo pripravi, spakira in ga odpošlje, o tem kupca obvesti po elektronski pošti. V tem sporočilu kupca tudi obvesti o možnostih vračila blaga. Pošlje mu tudi vse potrebne kontaktne informacije v primeru zamude pri dostavi, reklamacije ali vračila blaga.

Pravica do odstopa od nakupa

Potrošnik ima pravico, da v 3. dneh od prevzema blaga odstopi od nakupa blaga v spletni trgovini. To stori tako, da na Ethor d.o.o. pošlje na sedež podjetja pismo ali elektrosnko sporočilo na naslov: info ( afna ) pika oazaidej.net, v katerem sporoča odstop od pogodbe. Kupcu ni potrebno navesti razloga, zakaj odstopa od pogodbe. Kupec mora v sporočilu navesti podatek o svojem transakcijskem računu. Strošek, ki bremeni kupca, je strošek vračila blaga. Blago mora kupec vrniti prodajalcu najkasneje v roku 3 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Prodajalec bo plačilu kupcu vrnil po vračilu in pregledu blaga, najkasneje 30 dni po prejemu blaga. Kupcu bo prodajalec kupnino vrnil na njegov transakcijski račun. Veljavnost darilnih bonov je 6. mesecev po opravljenem nakupu izdelkov ni mogoče menjati za gotovino ali drug izdelek. Veljavnost darilnega bona je mogoče podaljšati le ob plačilu. 

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije.

Dostava naročenih izdelkov

Ethor d.o.o. bo organiziral dostavo naročenega blaga v pogodbeno dogovorjenem roku. Dostavo blaga vrši pogodbeni partner. Ethor d.o.o. si pridržuje pravico, da določa pogodbenega partnerja samostojno.

Poškodbe pri dostavi

Če kupec prejme poškodovan paket je najbolje, da še ob prisotnosti dostavljalca pokličete na Ethor d.o.o.: 040 555 627. Skupaj s pogodbenim partnerjem se bomo potrudili, da reklamacijo rešimo v najkrajšem možnem času.

Varnost

Ethor d.o.o. uporablja varnostne protokole – 128 bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Transakcije s kreditnimi karticami se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se v nobenem primeru ne shranjujejo na strežniku prodajalca.

Varovanje osebnih podatokov

Ponudnik se zavezuje, da bo trajno varoval osebne podatke kupca, pridobljene med registracijo kupca. Prodajalec hrani IP naslove vseh obiskovalcev kost.si. Pri registriranih uporabnikih prodajalec hrani tudi registracijske podatke: ime, priimek, naslov za dostavo, naslov za plačilo, čas in datum registracije, kontaktni telefon in kontaktni elektronski naslov. Prodajalec bo osebne podatke kupca uporabljal izključno za izpolnitev naročila kupca in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem. Kupčevi osebni podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam kupec. Poskrbeti mora za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za protivirusno programsko opremo svojega računalnika.

Oglasna sporočila

Prodajalec bo kupcu pošiljal oglasna sporočila le, če kupec temu izrecno ne nasprotuje. Željo kupca, da ne želi sprejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval. Oglasna sporočila bodo vsebovala naslednje podatke:

• jasno oznako, da gre za oglasna sporočila

• jasno bo razviden pošiljatelj sporočila

• različne akcije in pogoji nakupa bodo jasno označeni

• jasno bo pojasnjen način od odjave prejemanja oglasnih sporočil

Varovanje otrok

Prodajalec na svojih spletnih straneh v nobenem primeru ne naslavlja otrok. Komunikacija ne bo izkoriščala zaupljivosti, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti otrok. Prodajalec ne bo sprejemal naročil od oseb, za katere bo vedel ali sumil, da je otrok. Prav tako ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke.

Odveza odgovornosti

Prodajalec skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh kost.si v največji možni meri. Kljub temu obstaja minimalna možnost človeške napake, zaradi česar lahko pride do napake pri objavi lastnosti ali cene izdelkov. V primeru naročila takšnega izdelka bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotogragrafije so simboličnega pomena in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Prodajalec si pridržuje pravico, da kadarkoli, brez predhodnega obvestila, spremeni splošne pogoje poslovanja.

Upoštevana zakonodaja

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo, ki se nanaša na prodajo izdelkov iz njegove ponudbe:

• Zakon o varstvu potrošnikov

• Direktivo Evropske skupnosti 1935-2004 o materialih in izdelkih, ki prihajajo v stik z živili

• Pravilnik o označevanju igrač

• Pravilnik o označevanju tekstilnih proizvodov

• Pravilnik o označevanju kozmetičnih proizvodov

Pritožbe, reklamacije in spori

Prodajalec se trudi in s sistemom organizacije dela poskuša zagotavljati, da pri delu ne prihaja do napak. V kolikor pride do napake s strani prodajalca, nedelovanja ali okvare izdelka, je prodajalec določil odgovorno osebo za reševanje reklamacije ali pritožbe kupca. Podatki o tej osebi so jasno navedeni na spletni strani prodajalca. Pritožba se odda pisno po elektronski pošti: podpora afna kost.si, po navadni pošti ali po epošti. Prodajalec bo pritožbo in reklamacijo kupca reševal hitro in učinkovito, v smislu rešitve reklamacije v obojestransko zadovoljstvo.